Marka tescil belgesi

Marka, logo, sloganların sınai mülkiyet hakkını tanıyan ve hukuksal koruma sağlayan belgedir.

Marka tescil belgesi, sınai mülkiyet hakkını gösteren bir resmi evraktır. Nasıl ki bir gayrimenkulün mülkiyeti tapu belgesi, arabanın mülkiyeti araç ruhsatı ile gösteriliyorsa, markanın mülkiyeti de tescil belgesiyle gösterilir.

Yurtiçi marka tescili ancak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından gerçekleştirilmektedir.

Yurtdışı marka tescili için uluslararası kurumlar ve/veya ülke patent kurumlarına başvuruyla tescil gerçekleştirilir.

Ulusal veya uluslararası marka tescil işlemlerini müvekkilleri adına takip eden kişilere marka vekili denir.  İşlem yapmaya yetkili vekiller, Türk Patent ve Marka Kurumu Vekil Siciline kayıtlı olmak zorundadır.

Başvuru sahiplerinin, tam ve doğru bir marka tescil süreci geçirmesi için yetkili marka vekilleri desteğiyle işlemlerini gerçekleştirmeleri menfaatlerinedir.

Eltutan Patent & Hukuk Bürosu, 1998 yılında Av. Murat Eltutan tarafından kurulmuş olup uzmanlık konusu olarak “Marka, Patent, Tasarım, Telif Tescili ve Danışmanlığı” alanlarında hizmet vermektedir. Ekibimizde çalışan Personel, sürekli olarak mesleki eğitime tabi olup Marka, Patent, Tasarım, Copyright alanlarında uzmanlaşmışlardır.

Büromuz, Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde 10.000’in üstünde tescil işlemi gerçekleştirerek iyi bir tecrübeye sahip olmuştur.

(Eltutan Patent & Hukuk Bürosu: (212) 272 2800 – (541) 272 2800)