Marka vekili patent

Marka Vekilliği; Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde başvuru sahipleri adına “marka, endüstriyel tasarımlar, coğrafi işaretler” gibi Sınai Mülkiyet hizmetleri konularında başvuru ve işlem yapma yetkisi olan bir uzmandır.

Vekiller, ayrıca TürkPatent nezdinde ilgili kişilerin haklarının tesisi, korunması ve bunlarla ilgili olarak idare ile her türlü ilişkilerin temini ve yürütülmesi ile yükümlüdürler.

Marka vekilleri, sicile kayıtlı olmak zorundadır.

Maalesef ülkemizde herhangi bir uzmanlığı ve yetkisi olmadığı halde kendisini marka ve patent vekili olarak lanse edip iş alan ve aldıkları bu işleri başvuru sahibinin imzası/elektronik imzası/e devlet şifresiyle takip eden ve/veya taşeron olarak yetkili vekillere yaptıran birçok kişi hatta firma mevcuttur.

Çalışacağınız kişi veya firmanın yetkili vekil olup olmadığını TürkPatent kurumundan sorgulamanızda fayda bulunmaktadır.

Marka vekili ve Patent vekillerinin hali hazırda bir MESLEK ODASININ mevcut olmaması bu tür hukuksuzluklarla mücadeleyi büyük ölçüde zora sokmaktadır.

Marka vekili olmak için en az 4 yıllık Üniversite mezunu olmak ve TürkPatent’in vekillik sınavında başarılı olup resmi prosedürleri tamamlayarak sicile kaydolmak şarttır. 

Marka vekillerinin yarıya yakını Hukuk Fakültesi mezunu olmayan (mühendis, işletme, edebiyat, siyasal, eczacı …) kişilerden oluşmaktadır.

 

ELTUTAN PATENT HUKUKÇU MARKA VE PATENT VEKİLLERİYLE HİZMET VERMEKTEDİR

Avukat Murat Eltutan; 1996 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini bitirmiş ve staj sonrası 1997 yılında İstanbul Barosu’na kayıt olarak Avukat olarak çalışmaya başlamıştır. Akabinde 1998 yılında Türk Patent Kurumu nezdinde marka ve patent vekilli olmuştur. Ülkemizin ilk Marka ve Patent vekillerindendir! Mahkemelerde ve İdari makamlarda bilirkişi ve arabulucu olarak görev almaktadır.

Türkiye’nin önde gelen Üniversiteleri, KOBİ’leri (SMEs) ve Kamu Kurumlarına Marka, Patent, Telif Danışmanlığı ve Hukuku hizmeti sunmaktadır.

 

Büromuz, 1998 yılında kurulmuş olup uzmanlık konusu olarak “Marka, Patent, Tasarım, Telif Tescili ve Danışmanlığı” alanlarında hizmet vermektedir.

Büromuz, öncelikle koruyucu danışmanlık hizmeti sağlamaktadır, ihtilaf ve sorunları daha doğmadan tespit ederek önlemeyi amaçlamaktadır.

Büromuz, Patent Kurumu nezdinde 10.000’in üstünde tescil işlemi gerçekleştirerek iyi bir tecrübeye sahip olmuştur.

Marka, Patent, Tasarım, Telif danışmanlığı ve hukuku alanında uzmanlığımızla, Sektörün “en iyisi” olmak için çalışmaktayız…

 

(Eltutan Patent & Hukuk Bürosu: (212) 272 2800 – (541) 272 2800)